Wróc do przepisów

RODZAJ DANIA

Udostępnij

facebook share twitter share

Ziołowo-czosnkowe masło własnego wyrobu

Wykorzystane produkty: Masło

SKŁADNIKI

  • 200 g masła
  • kilka gałązek świeżych ziół
  • 4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Nie ma potrzeby szukać na sklepowych półkach masła z dodatkiem szczypiorku, bazylii czy koperku. Przygotuj je sam! Jest to banalnie proste. Wybierz masło z zawartością tłuszczu min. 85%. Takie masło znajdziesz w Gospodarstwie Rolnym Ziembińscy i nie bez powodu mówi się, że smakuje tak jak masło, które kiedyś było produkowane. Wszystko dzięki wysokiej jakości mleka. Nim przejdziesz do przygotowywania przepisu, wyjmij masło z lodówki i przełóż do miski i poczekaj aż zmięknie. Zbierz swoje ulubione zioła: koperek, szczypiorek, bazylia, a może pietruszka? Wybierz to, co lubisz. Najważniejsze, aby posiekać je bardzo dokładnie i drobno. Dodaj do miski z masłem. To samo zrób z czosnkiem. Posiekaj go bardzo drobno i dodaj do reszty składników. Dopraw solą oraz czarnym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie utrzyj, tak aby przyprawy były dokładnie wmieszane w masło. Całość możesz przełożyć bezpośrednio do miseczki i już podawa
. Możesz również przełożyć je na folię spożywczą lub papier do pieczenia i uformować na kształt dużego cukierka. Taką paczuszkę włóż do lodówki i pozostaw, aż stężeje. Smacznego!

Produkty z przepisu

separator
masło

Masło