twaróg

Twaróg Secymiński

masło

Masło

kefir

Kefir

jogurt

Jogurt naturalny

śmietana-18

Śmietana 18%

śmietana-25

Śmietana 25%

proste składniki

Proste składniki

zdrowe jelita

Mleko od własnych krów

żywe kultury bakterii

Żywe kultury bakterii

tradycyjna receptura

Tradycyjna receptura

twaróg

Twaróg Secymiński

Jest zdrowy, bardziej kremowy i składa się z prostych składników. Świeże mleko i żywe kultury bakterii w połączeniu z tradycyjną recepturą sprawiają, że jest szczególnie smaczny i zdrowy.

Skład: mleko, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

714 kJ/171 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

11,07%
8,19%

Węglowodany
w tym cukry

3,72%
2,91%

Białko

14,16%

Sól

0,07 g

masło

Masło

W nim znajdziesz smak tradycji i wysoką jakości. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny, min. 85%, co oznacza, że jest to prawdziwe masło, którego smak pamiętasz z dzieciństwa.

Skład: mleko, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

3170 kJ/771 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

85,2%
62,62 g

Węglowodany
w tym cukry

< 0,50%
< 0,50%

Białko

0,90%

Sól

0,01 g

kefir

Kefir

Lekki kwaskowy płynny napój mleczny, wytwarzany tradycyjną metodą ze świeżego mleka, bogaty w białko, jest doskonałym uzupełnieniem diety dla osób aktywnych fizycznie.

Skład: mleko, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

307 kJ/74 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,86%
3,72%

Węglowodany
w tym cukry

3,61%
3,60%

Białko

3,72%

Sól

0,12%

jogurt

Jogurt

Pełne mleko używane w naszym kremowym jogurcie pochodzi od szczęśliwych krów rasy jersey, które pasą się na bujnych pastwiskach. Wynik? Zdrowy jogurt o świeżym smaku, z którego jesteśmy dumni.

Skład: mleko, kultury bakterii.

Oprócz bakterii jogurtowych zawiera
żywe kultury bakterii probiotycznych lactobacillus casei.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

314 kJ/75 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,95%
3,88%

Węglowodany
w tym cukry

3,96%
3,86%

Białko

3,66%

Sól

0,12%

śmietana-18

Śmietana 18%

Ze względu na krótki łańcuch produkcyjny nie zawiera konserwantów. Nadaje się idealnie jako dodatek do zup, sosów i różnego rodzaju dressingów.

Skład: mleko, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

818 kJ/198 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

19,02%
12,8%

Węglowodany
w tym cukry

3,9%
3,6 g

Białko

2,80%

Sól

0,08 g

śmietana-25

Śmietana 25%

Ze względu na, to że przetwarzamy mleko od własnych krów żywionych paszami wolnymi od GMO, nie zawiera konserwantów. Nadaje się idealnie jako dodatek do zup, sosów i różnego rodzaju deserów.

Skład: mleko, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

1074 kJ/260 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

25,84%
18,96 g

Węglowodany
w tym cukry

4,27%
3,15%

Białko

2,64%

Sól

0,08 g